ENGΕΛ   

Μάζι: ( + 30 ) 22330 80060

ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ: ( + 30 ) 22260 60300 ( + 30 ) 693 821 8538

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

(Μετέωρα – Πρέσπες – Φλώρινα – Νυμφαίο)

 

25   έως   28  Σεπτεμβρίου  2023

 

Πρόγραμμα
ΗΜΕΡΑ 1η : ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί επιβίβαση στο λεωφορεία και αναχώρηση. Στάση για καφέ στα Τρίκαλα. Επίσκεψη στα Μετέωρα και φαγητό στην Καλαμπάκα. Αφιξη στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα στην Καστοριά.. Τακτοποίηση στα δωμάτια και μια πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς. Διανυκτέρευση.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για χριστουγεννιατικο δεντρο
ΗΜΕΡΑ 2η : ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΑΧΊΛΛΕΙΟΣ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο μουσείο της και θα θαυμάσουμε τη λίμνη. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας Κουμπελίδικης και το Ναό του Αγ. Νικολάου του Κασνιτζή διακοσμημένο με σημαντικές τοιχογραφίες του 11ου αιώνα. Στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας για τον πλουσιότερο ίσως υδροβιότοπο των Βαλκανίων, τις Πρέσπες με την εξαιρετικά πλούσια χλωρίδα και πανίδα που έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός. Θα επισκεφθούμε τον Αγιο Γερμανό με τον Ιστορικό Βυζαντινό ναό του 1ου αιώνα, όπου από εκπρόσωπο του Κέντρου Πληροφόρησης Πρεσπών θα έχουμε ενημέρωση σχετικά με την παρατήρηση των πουλιών, στο παραλίμνιο οικοσύστημα. Θα ακολουθήσει περίπατος στη λίμνη και στη συνέχεια επίσκεψη στο νησάκι του Αγίου Αχίλλειου για παρατήρηση. Το μεσημέρι γεύμα στην περιοχή των Ψαράδων σε παραδοσιακή ταβέρνα. Προαιρετικά μπορούμε να κάνουμε βαρκάδα κατά μήκος της ελληνικής ακτογραμμής έως το «Τριεθνές» και εκεί που σμίγουν τα σύνορα της χώρας μας με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονίας για να δούμε τον υδάτινο κόσμο των Πρεσπών εκ των «έσω» και τα καλά κρυμμένα μυστικά της Μεγάλης Πρέσπας, όπως τα βυζαντινά ασκηταριά. Αναχωρούμε για Καστοριά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.
 
ΗΜΕΡΑ 3η : ΦΛΩΡΙΝΑ - ΝΥΜΦΑΙΟ
Πρωινό και αναχώρηση για την Φλώρινα. Ελεύθερος χρόνος στην Φλώρινα για γνωριμία με την πόλη. Επίσκεψηστην Ιερά Μονή Αγίου Αυγουστίνου Φλώρινας.Στην συνέχεια αναχώρηση για το Νυμφαίο και επίσκεψη στο Καταφύγιο της Αρκούδας, όπου θα ενημερωθούμε για τις αρκούδες και για το πρόβλημα της Αρκούδας χορεύτριας, από το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αρκτούρου. Θα επισκεφθούμε επίσης το Λαογραφικό Μουσείο του Νυμφαίου. Φαγητό στην περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.
 
 ΗΜΕΡΑ 4η : ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μετά το πρωινός θα επισκεφθούμε ένα από τα παραδοσιακά γουναράδικα στο κέντρο της πόλης και το Δισπηλιό. Στάση στα Γρεβενά για καφέ και φαγητό στην Καλαμπάκα. Αφιξη στην πόλη   μας νωρίς το βράδυ μέσω Αρκίτσας
  
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 
 
 
Τιμή ανά άτομο : 198€
 
Συμμετοχή  με  δελτία   ΟΓΑ 40 € ανά άτομο
 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ ΠΑΡΟΧΕΣ 
·           Μεταφορές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής με λεωφορείο του γραφείου
·           (03) Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο "ESPEROSPALACE" 4* σε δίκλινα - τρίκλινα δωμάτια. (διαφορά μονόκλινου δωματίου +70€)
·           Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενοδοχείου είναι στην διάθεση σας, καθώς το ξενοδοχείο πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την σωστή διαμονή σας. (θέρμανση, ζεστό νερό κλπ.) 
·           Πρωινό καθημερινά εντός του ξενοδοχείου σε πλουσιοπάροχο μπουφέ
·           Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
·           Ασφάλεια αστικής ευθύνης ( Παροχή ασφάλειας και δυνατότητα επιστροφής, με έξοδα του
       γραφείου, σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος ή ασθένειας )
·           Φ.Π.Α.
·           Διόδια αυτοκινητόδρομων
·           Ατομικά εισιτήρια και πούλμαν τοπικής ακτοπλοϊκής γραμμής.
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
      1. Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς και γενικά σε επισκεπτόμενους χώρους.
2. Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο παρόν ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
 3. Ο φόρος διανυκτέρευσης (3€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση)

 

Gallery

  • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
  • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
  • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
  • ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ LOKRIS TRAVEL
Μάζι
Μαλεσίνας, Φθιώτιδα
Τηλ: ( + 30 ) 22330 80060
MHTE : 1353E60000009301
Ερμού 2, Λουτρά Αιδηψού, Εύβοια
Τηλ: ( + 30 ) 22260 60300 Fax: ( + 30 ) 22260 60352
Κιν: ( + 30 ) 693 821 8538
e-mail: lokris@otenet.gr
MHTE : 1351E600000179Y1
Λάβετε στο email σας μοναδικές προσφορές