ENGΕΛ   

Μάζι: ( + 30 ) 22330 80060

ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ: ( + 30 ) 22260 60300 ( + 30 ) 693 821 8538

Αρχική>ΕΚΔΡΟΜΕΣ>ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ>ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

8  ήμερη οδική εκδρομή
 
ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ 
ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΟΥNΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΣΠΛΙΤ-ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΙΜΠΕΝΙΚ
– ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΠΟΣΤΟΙΝΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
 
16 - 23 Οκτωβρίου 2023
 

Πρόγραμμα

ΜΕΡΑ :  ΤΙΡΑΝΑ  (περιήγηση) 16/10/2023

Συγκέντρωση και αναχώρηση για τα Τίρανα όπου και θα περιηγηθούμε στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 2η ΜΕΡΑ :   ΜΠΟΥΤΒΑ–ΚΟΤΟΡ–ΝΕΟΥΜ 17/10/2023

Πρωινό και διασχίζοντας τη βόρεια ΑΛΒΑΝΙΑ, το Μπαρ και το Μοντενέγκρο (Μαυροβουνιο). Επίσκεψη στο φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα–τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη, που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες-όπως επίσης και στο γραφικό Σβέτι Στέφαν. Διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε φτάνουμε στο μοναδικό Μεσογειακό φιόρδ, στον κόλπο του Κότορ. Στο Κότορ θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Καταλήγουμε το βραδάκυ στο Νέουμ. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

 

3η ΜΕΡΑ :  ΝΤΟYΜΠΡΟΒΝΙΚ–ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ–ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑΝΕΟΥΜ  18/10/2023

Πρωινό και αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές,  εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Η πλατεία είναι μονίμως γεμάτη τουρίστες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 4η ΜΕΡΑ : ΝΕΟΥΜ–ΣΠΛΙT–ΤΡΟΓΚΙΡ–ΖΑΝΤΑΡ  19/10/2023

Πρωινό και αναχώρηση για το Σπλιτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, κατά μήκος των «δαντελωτών» Δαλματικών ακτών. Περιήγηση της μεσαιωνικής πόλης όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί απο την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Ζαντάρ. Δείπνο, διανυκτέρευση. 

5η μέρα: ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ-ΖΑΓΚΡΕΜΠ  20/10/2023

Πρωινό και αναχώρηση για  να  επισκεφτούμε τις φημισμένες λίμνες Πλίτβιτσε(κατάλληλα υποδήματα απαραίτητα), ένα θαύμα της φύσης, ένας εθνικός δρυμός απερίγραπτης ομορφιάς με δεκαέξι λίμνες σε διαφορετικά επίπεδα και ανάμεσα σε καταρράκτες και ποτάμια σε μια παλέτα χρωμάτων σε όλους τους τόνους του τιρκουάζ και του γαλαζοπράσινου που καλύπτει περίπου 296,8 τ.χλμ. μέρος των οποίων θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μέσω μια πανέμορφης πεζοπορίας αλλά και μιας ρομαντικής βαρκάδας στην υπέροχη λίμνη με πλοιάριο. Κατόπιν αναχώρηση για την πρωτεύουσα πόλη του Ζάγκρεμπ χτισμένη στις όχθες του Σάβα ποταμού με ένα καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο στο οποίο ξεχωρίζει ο ναός του του Αγίου Μάρκου, ναός γοτθικού ρυθμού με τα 12 αγάλματα των Αποστόλων και χιλιάδες χρωματιστά πλακίδια που δημιουργούν το εθνόσημο του Ζάγκρεμπ και του Βασίλειου της Κροατίας και της Δαλματίας στην στέγη,το Κοινοβούλιο, το δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα, την πλατεία Dolac όπου σε καθημερινή βάση γίνεται η λαϊκή αγορά της πόλης, την Πέτρινη Πύλη στην είσοδο της ?νω Πόλης με την ζωγραφιά της Παναγίας, την πλατεία Kaptol όπου θα επισκεφθούμε τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Ζάγκρεμπ που εκτός από το πιο διάσημο κτίριο της πόλης είναι το πιο ψηλό σε όλη την Κροατία και βρίσκεται κοντά στον πύργο Λότρτσακ γνωστό για το περίφημο κανόνι του Ζάγκρεμπ. Κατόπιν τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ-ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ-ΖΑΓΚΡΕΜΠ  21/10/2023

Πρωινό μας αναχώρηση για τα περίφημα σπήλαια Ποστόινα,απο τα μεγαλύτερα της Ευρώπης με μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο στον οποία θα περιηγηθούμε σε μήκος περίπου 3,2 χλμ με ειδικό τρενάκι περνώντας απο εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Έπειτα για την όμορφη Λιουμπλιάνα, αρχοντική και κοσμοπολίτικη η αλπική πρωτεύουσα της Σλοβενίας με τα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης και τις γραφικές γέφυρες που στεφανώνουν τον ποταμό Λουμπλιάνιτσα με πιο γνωστή τη τριπλή γέφυρα Tromostovje και τη γέφυρα Majski Most με τα τέσσερα αγάλματα του δράκου που είναι και το έμβλημα της Λιουμπλιάνα Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και γεύμα και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

        7η μέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΝΙΣ 22/10/2023 Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Νις στην Σερβία μέσω Βελιγραδίου. Θα περιηγηθούμε στην πρωτεύουσα της Σερβία ανάλογα με το χρόνο που θα έχουμε.   Αφιξη στην Νις τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

        8η μέρα: ΝΙΣ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  23/10/2023 Πρωινό νωρίς και στη συνέχεια διέλευση συνόρων ενώ αργότερα και περνώντας σε ελληνικό έδαφος θα κάνουμε ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για να επιστρέψουμε το βράδυ.

 
Τιμή ανά άτομο : 495 €
(διαφορά μονόκλινου +180€)
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
·       Επτά (7) διανυκτερεύσεις διαμονή σε ξενοδοχεία με ημιδιατροφή σε 2κλινα δωμάτια.  
·       Περιηγήσεις – ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
·       Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
·       Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας  
·       Ελληνόφωνος ξεναγός στο Ντουμπρόβνικ
·       Φ.Π.Α.
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Φόροι ξενοδοχείων και checkpoints 30€ ανά άτομο
Κάθε είδους ποτά και αναψυκτικά.
Ό, τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί, να προστεθεί ή να αφαιρεθεί αν ο αρχηγός της εκδρομής το κρίνει απαραίτητο. Απαραίτητα νέα Α.Τ με λατινικούς χαρακτήρες 15αετίας ή Διαβατήριο νέου τύπου και να μην έχει ημερομηνία λήξης τουλάχιστον για 6μήνες πριν το ταξίδι.

 

Gallery

  • ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
  • ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
  • ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
  • ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
  • ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
  • ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
  • ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
  • ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ LOKRIS TRAVEL
Μάζι
Μαλεσίνας, Φθιώτιδα
Τηλ: ( + 30 ) 22330 80060
MHTE : 1353E60000009301
Ερμού 2, Λουτρά Αιδηψού, Εύβοια
Τηλ: ( + 30 ) 22260 60300 Fax: ( + 30 ) 22260 60352
Κιν: ( + 30 ) 693 821 8538
e-mail: lokris@otenet.gr
MHTE : 1351E600000179Y1
Λάβετε στο email σας μοναδικές προσφορές