ENGΕΛ   

Μάζι: ( + 30 ) 22330 80060

ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ: ( + 30 ) 22260 60300 ( + 30 ) 693 821 8538

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

 

9-ήμερη οδική εκδρομή

 Κ Α Π Π Α Δ Ο Κ Ι Α

Ένα ταξίδι στις Αλησμόνητες Πατρίδες των Ελλήνων

 

Σμύρνη - Παμούκκαλε  ( Ιεράπολις ) - Ικόνιο - Προκόπι - Ουτσχισάρ - Σινασσός - Γκιόρεμε - ?βανος - Καισάρεια - Μαλακοπή - Καϊμακλή - Ιχλάρα -  Αφυόν  Καραχισάρ 

 

4 - 12 Οκτωβρίου 2019

 

1η ημέρα : 4/10/2019

Συγκέντρωση  το  μεσημέρι  και  αναχώρηση  για  το  λιμάνι  του  Πειραιά  με  τουριστικό  λεωφορείο  του  γραφείου  μας.  Επιβίβαση  στο  καράβι  στις 20:00 για  Χίο, τακτοποίηση  στις  καμπίνες  διανυκτέρευση  εν  πλω.

 2η  ημέρα : 5/10/2019

Αφιξη  στην  Χίο  στις 05:25. Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου το πρωί και αναχώρηση στις 8.30 για Τσεσμέ (Cesme). Αφιξη και μετά τις διατυπώσεις τελωνείου, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Παμούκαλε. Θα έχουμε ξενάγηση στο «Φρούριο του Βαμβακιού» που έχει μια ασυνήθιστη φυσική ομορφιά που έχει δημιουργηθεί από τα πολλά ιαματικά νερά. Στην συνέχεια θα έχουμε επίσκεψη στον σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης όπου εκεί μαρτύρησε ο Απόστολος Φίλλιπος και είναι μια παράξενη νεκρόπολη με τους πιο διαφορετικούς τάφους (σαρκοφάγους) που έχουμε δει. Αφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στο  Παμούκκαλε.

 3η ημέρα:  6/10/2019

Αναχώρηση μετά το πρωινό για Ικόνιο μέσο Σπάρτης. Στους πρόποδες του Αντίταυρου, σ ένα οροπέδιο χιλίων εκατό (1.100) μέτρων με απέραντη φυσική ομορφιά στην Σπάρτη της Πισιδίας η  Πολυτίμη Κιουρτσόγλου λέγεται ότι πρωτοδίδαξε στις κοπέλες την τέχνη του χαλιού και γι αυτό παρασημοφορήθηκε από τον Σουλτάνο. Μαζί με την Κατίνα Στύλογλου και τον αδελφό της Ιορδάνη χάραξαν τη μετέπειτα πορεία της ταπητουργίας στη Μικρά Ασία. Στη διεθνή αγορά έμεινε γνωστή ως «Σπάρτα», τουρκιστί ως «Σπάρτα Χαλισί». Επίσκεψη στο Μουσείο-Μαυσωλείο του Μεβλάνα και στη συνέχεια επίσκεψη του Αρχαιολογικού Μουσείο. Έχει αρχαιότητες από το Ελληνικό και Ρωμαϊκό παρελθόν του Ικονίου και της περιοχής. Εντυπωσιάζει η σαρκοφάγος, διακοσμημένη με ανάγλυφα που εικονίζουν τους 12 άθλους του Ηρακλή.  Αφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στο Ικονιο.

 4η ημέρα: 7/10/2019

Μετά το πρωινό αναχώρηση μέσω της κοιλάδας Ιχλάρα με τα μοναδικά φαράγγια της για την Καρβάλη (Guzel Yurt). Ελληνικός οικισμός μέχρι το 1924 με τα πέτρινα σπίτια και αρχοντικά απλωμένα γύρω και μέσα στους βράχους, έχει κηρυχτεί διατηρητέος, εντυπωσιάζει το Ελληνικό παρθεναγωγείο που αναπαλαιώθηκε πρόσφατα. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Ναζιανζηνού η οποία οικοδομήθηκε το 385μΧ. από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Θεοδόσιο. Μετά επίσκεψη στην Μαλακοπή τη μεγαλύτερη και καλύτερα διατηρημένη υπόγιεα πόλη της Καππαδοκίας με βάθος τα 85μέτρα και διαρθρώνεται σε 8 επίπεδα, περιλαμβάνει αποθήκες, σπίτια, εκκλησίες. Η Μαλακοπή αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες Ελληνικές κοινότητες και μιλούσε ένα αρχαιότατο ιδίωμα της Ελληνικής γλώσσας μέχρι το 1924. Στην συνέχεια επίσκεψη στο Προκόπι, περιήγηση αυτού. Μοιάζει με σεληνιακό τοπίο. Σώζονται σπίτια και αρχοντικά από την εποχή της Ελληνικής κοινότητας. Τα λείψανα του Ιωάννου του Ρώσου μεταφέρθηκαν από τους πρόσφυγες και φυλάσσονται στο Νέο Προκόπι της Ευβοίας. Αφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στο Προκόπι.

 5η ημέρα:  8/10/2019

Μετά το πρωινό, περιήγηση της Καππαδοκίας. Η ηφαιστιογενής πέτρα λαμβάνει περίεργα μοναδικά σχήματα. Περνώντας από το Ορτα-χισάρ (Outsxisar), απ’ όπου το πανόραμα της Καππαδοκίας είναι ένα θαύμα. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Κόραμα (Goreme). Είναι ένα υπαίθριο μουσείο και θεωρείται ένα μνημείο της κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Περιήγηση στα λαλευτά μοναστηριακά συγκροτήματα, με αγιογραφίες που σώζονται και χρονολογούνται από το 5ο έως το 13ο αιώνα. Στη συνέχεια επίσκεψη στην ?βανο (Ananos), με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια και κέντρο παραγωγής των φημισμένων αγγείων της Καππαδοκίας. Είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού ?λυ (Kizil Irmak). Επιστρέφοντας θα γίνει επίσκεψη στη Σινασσό (MustafaPasa), με την ανθηρή Ελληνική κοινότητα μέχρι το 1924. Σήμερα διατηρούνται παλιά Ελληνικά πέτρινα σπίτια και αρκετές εκκλησίες μέσα στη πόλη, με το κυριότερο το ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο οικ. Πατριάρχης κάθε χρόνο εκτελεί εκεί θεία λειτουργία. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση στο Προκόπι.

 6η ημέρα:  9/10/2019

Σήμερα μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Σινασσό (Μουσταφά-Πασά) με την ανθηρή Ελληνική κοινότητα μέχρι το 1924. Σήμερα διατηρούνται πολλά Ελληνικά αρχοντικά, τα σχολεία και αρκετές εκκλησίες μέσα στην πόλη, με κυριότερο το ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο οικ. Πατριάρχης κάθε χρόνο εκτελεί εκεί θεία λειτουργία. Επόμενος σταθμός είναι η Καισάρεια, μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Κεντρικής Ανατολίας. Είναι η πόλη όπου δοξάστηκε ο Μέγας Βασίλειος. Στο κέντρο της πόλης το Βυζαντινό Κάστρο είναι ένα από τα αξιοθέατα της πόλης. Στην συνέχεια επίσκεψη στη κωμόπολη Μουταλασκη (Τάλας) όπου ήταν οι εξοχικές κατοικίες των πλουσίων Καισαρίων εμπόρων του 19ου αιώνα. Υπάρχει ο επιβλητικός ναός του Αγίου Σάββα. Η Μουταλάσκη ήταν ένα είδος πρωτεύουσας για τα άλλα Ελληνικά χωριά της περιφέρειας. Επιστροφή πίσω στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι για ξεκούραση, δείπνο και Διανυκτέρευση

 7η ημέρα: 10/10/2019

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το Αφιόν Καραχισάρ (Afyon Karahisar). Στην περιοχή του Ακσαράι βρίσκεται το περίφημο Σουλτάν Χαν (Sultan Han) όπου είναι το μεγαλύτερο Καραβάνσαραϊ της Ανατολίας. Αφιξη και επίσκεψη στην πόλη του Αφιόν Καραχισάρ «Μαύρος Πύργος» και στην συνέχεια στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση στο Αφιόν Καραχισάρ.

 8η ημέρα: 11/10/2019

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τις Σάρδεις (Sardes). Αρχαία πρωτεύουσα της Λυδίας. Οι Σάρδεις είναι φημισμένες για το ποταμό Πακτωλό και το Βασιλιά τους Κροίσο. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Σμύρνη. Ελεύθερος χρόνος και περίπου στις 16.30 αναχώρηση για το Τσεσμέ. Διατυπώσεις Τελωνείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 18.00 για Χίο.  Στην  Χίο  επιβίβαση  στο  καράβι  της  γραμμής για Πειραιά, τακτοποίηση  στις  καμπίνες και αναχώρηση στις 22:20. Διανυκτέρευση  εν  πλω.

9η ημέρα: 12/10/2019

Αφιξη  στο  λιμάνι  του  Πειραιά  στις 07:20 επιβίβαση  στο  λεωφορείο  και  αναχώρηση  για  την  επιστροφή  μας. Αφιξη  στην  πόλη  μας  το  μεσημέρι.

 

Τιμή ανά άτομο : 545

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

Έξι  ( 6 ) διανυκτερεύσεις  στην  Τουρκία,  σε ξενοδοχεία   4* & 5*  με   ημιδιατροφή   ( 6 πρωινά  και  6 γεύματα  ),           σε  2κλινα  δωμάτια. (διαφορά μονόκλινου δωματίου 120€)

-Μία  ( 1 )  διανυκτέρευση  στο Παμούκκαλε, ( 1 )  διανυκτέρευση  στο  Ικόνιο,  ( 3 ) διανυκτερεύσεις στο  Προκόπι,  ( 1 ) διανυκτέρευση στην Αφυόν  σε ξενοδοχεία 4*  &  5*

-Ακτοπλοϊκά  εισιτήρια  Πειραιάς  -  Χίος  - Πειραιάς  σε  τετράκλινη  καμπίνα  ΑΒ4  ( βραδινή  αναχώρηση  )  κατά  την  μετάβαση    και  κατά  την  επιστροφή ( διαφορά δίκλινης εσωτερικής καμπίνας ΑΒ2 25€ το άτομο με επιστροφή  /  διαφορά δίκλινης εξωτερικής καμπίνας Α2 35€ το άτομο με επιστροφή)

-Τα  ακτοπλοϊκά  εισιτήρια  Χίος  -  Τσεσμέ  -  Χίος.

-Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

-Οι αναφερόμενες στο πρόγραμμα εκδρομές και μετακινήσεις, με κλιματιζόμενο πούλμαν.

 -Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.

-Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός.

-Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  :

-Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

-Κάθε είδους ποτά και αναψυκτικά.

 -Ό, τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί, να προστεθεί ή να αφαιρεθεί αν ο αρχηγός της εκδρομής το κρίνει απαραίτητο. Απαραίτητα νέα Α.Τ με λατινικούς χαρακτήρες η Διαβατήριο νέου τύπου και να μην έχει ημερομηνία λήξης τουλάχιστον για 6μήνες πριν το ταξίδι. 

 

Gallery

  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ LOKRIS TRAVEL
Μάζι
Μαλεσίνας, Φθιώτιδα
Τηλ: ( + 30 ) 22330 80060
Ερμού 2, Λουτρά Αιδηψού, Εύβοια
Τηλ: ( + 30 ) 22260 60300 Fax: ( + 30 ) 22260 60352
Κιν: ( + 30 ) 693 821 8538
e-mail: lokris@otenet.gr
Λάβετε στο email σας μοναδικές προσφορές