ENGΕΛ   

Μάζι: ( + 30 ) 22330 80060

ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ: ( + 30 ) 22260 60300 ( + 30 ) 693 821 8538

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

8-ήμερη οδική εκδρομή

 Κ Α Π Π Α Δ Ο Κ Ι Α

Ένα ταξίδι στις Αλησμόνητες Πατρίδες των Ελλήνων

 

Τσανάκκαλε(Δαρδανέλια) – Προύσα – Μαλακοπή – Προκόπι – Ουτσχισάρ – ?βανος - Κόραμα - Σινασσός – Καισάρεια – Κομοτηνή  

 

10 - 17 Μαΐου 2023

 

Πρόγραμμα

 

1η ημέρα :  ΑΙΔΗΨΟΣ – ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ 10/05/2023  

Αναχώρηση νωρίς το πρωί με προορισμό τα Δαρδανέλια όπου θα διανυκτερεύσουμε σε ξενοδοχείο επιλεγμένο. Καθ’ οδόν θα κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις. Θα πιούμε καφεδάκι στην πανέμορφη παραλία της Καβάλας. Θα περάσουμε τις τελωνειακές διατυπώσεις, θα έχουμε χρόνο στο κατάστημα αφορολογήτων. Αμέσως μετά θα συνεχίσουμε  προς την Καισάνη από όπου θα πάρουμε τον δρόμο Νότια και λίγο μετά την Καλλίπολη, θα περάσουμε την καινούργια γέφυρα των Δαρδανελίων για να βρεθούμε δίπλα στην Λάμψακο. Εκτός του ότι είναι μοναδική εμπειρία να δούμε τα Δαρδανέλια από ψηλά θα αισθανθούμε λίγο σαν τον Φρίξο και την Έλλη ( Μη ξεχνάμε τον Ελλήσποντο). ?φιξη στο Τσανάκκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η  ημέρα : ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ –  ΠΡΟΥΣΑ (ξενάγηση) 11/05/2023 

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί, αφού πάρουμε το πρωινό μας με προορισμό την Προύσα. Εκεί θα δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη, τα Μαυσωλεία στο ύψωμα, το Ουλού Τζαμί με τους είκοσι τρούλους, κάποια Ελληνικά σπίτια και την κλειστή αγορά η οποία φημίζεται για τα βαμβακερά, τα μαντήλια και τα ασημικά της. Αφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση. 

 

3η ημέρα:  ΠΡΟΥΣΑ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ 12/05/2023 

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί για Καππαδοκία. Περνώντας περιφερειακά από το Εσκί Σεχίρ, στάση για φαγητό στη λίμνη Τουζ (2η μεγαλύτερη λίμνη στην Τουρκία και μία από τις μεγαλύτερες υπεραλμυρές λίμνες στον κόσμο). Αφιξη το απόγευμα στην Καππαδοκία όπου θα επισκεφτούμε ένα σημείο με πανοραμική θέα για φωτογραφίες και καφέ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα κατάστημα στο οποίο πωλούνται παραδοσιακά ντόπια προϊόντα και ξηροί καρποί. Αργότερα θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο στην περιοχή. Δείπνο, διανυκτέρευση

 

4η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΚΟΡΑΜΑ – ΜΑΛΑΚΟΠΗ  13/05/2023

Ξεκινάμε μετά το πρωινό την περιήγηση μας  και κατευθυνόμαστε 12χλμ ΒΔ της Νεαπολέως για να επισκεφτούμε ένα από τα σημαντικότερα σημεία της Καππαδοκίας, το υπαίθριο  μουσείο Κοράματος (GOREME).Οι ηφαιστιογενείς πέτρες λαμβάνουν περίεργα σχήματα σε μια κοιλάδα γεμάτη από εκκλησίες και υπόγεια περάσματα μέσα από τα βράχια που οδηγούν μέσα από διακλαδώσεις σε μοναστήρια και εκκλησίες όπως είναι το Μοναστήρι των Καλογριών, η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου ( όπου συνέγραψε τους κανόνες της εκκλησίας), το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης κλπ. Μετά το ΚΟΡΑΜΑ θα σταθούμε για φωτογραφίες στις νεραιδοκαμινάδες ή αμπέλι του Πασά  όπου θα εκπλαγούμε από την μοναδική ομορφιά τους. Αφού γευματίσουμε κάπου, θα αναχωρήσουμε για την ΜΑΛΑΚΟΠΗ,  μία από τις υπόγειες πολιτείες που κατασκεύασαν οι πρόγονοι μας για να προστατεύονται από τους επιδρομείς. Εκεί θα δούμε και την επιβλητική εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, όπου πρίν μερικά χρόνια τέλεσε  Εσπερινό ο Πατριάρχης μας. Μετά το καφεδάκι μας μπορούμε να δούμε και μια επίδειξη κεραμικών σε ένα από τα δεκάδες εργαστήρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΣΙΝΑΣΟ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ –  ΠΡΟΚΟΠΙ 14/05/2023

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την ΣΙΝΑΣΟ, μια καθαρά Ελληνική πόλη. Θα κάνουμε βόλτα στην πλατεία με το Ελληνικό σχολείο, το Παρθεναγωγείο, και την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα επισκεφτούμε και ένα Ελληνικό αρχοντικό διώροφο σπίτι το οποίο θα θαυμάσουμε εσωτερικά και εξωτερικά. Μετά το καφεδάκι μας θα αναχωρήσουμε για την Καισάρεια, πατρίδα του Μεγάλου Βασιλείου. Περιήγηση στα τείχη της πόλης και στην κλειστή αγορά  βόλτα και ψώνια. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ το σπίτι και τον στάβλο όπου έμενε ο ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ υπηρετώντας ταπεινά ένα Τούρκο Πασά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Σημ: Εδώ στην Καππαδοκία μπορούν όσοι επιθυμούν να πετάξουν με αερόστατο κατόπιν συνεννόησης με τις εταιρείες και φυσικά με την βοήθεια του ξεναγού μας.

 

6η ημέρα:  ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΠΡΟΥΣΑ 15/05/2023

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί, αφού πάρουμε το πρωινό μας με προορισμό την Προύσα. Εκεί θα δούμε αν κάτι δεν έχουμε προλάβει να δούμε στην Προύσα στην μετάβαση. Αφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα:  ΠΡΟΥΣΑ –  ΚΟΜΟΤΗΝΗ 16/05/2023

Μετά το πρωινό αναχωρούμε με προορισμό τα σύνορα περνώντας τα Δαρδανέλια με το φέρυ μποτ από δύο γνωστές Ελληνικές πόλεις την Λάμψακο και απέναντι την Καλλίπολη. Συνεχίζουμε προς τα σύνορα και μετά από τις τελωνειακές διαδικασίες, το βραδάκι θα διανυκτερεύσουμε στην Κομοτηνή.

 

8η ημέρα:  ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 16/05/2023

Μετά το πρωινό μας παίρνουμε τον δρόμος της επιστροφής κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό, καφέ, κτλ

 

Τιμή ανά άτομο : 495 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

§  Έξι (6) διανυκτερεύσεις στην Τουρκία, σε ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή ( 6 πρωινά  και  6 γεύματα  ) και μία (1) διανυκτέρευση στην Κομοτηνή με πρωινό σε 2κλινα δωμάτια. (διαφορά μονόκλινου δωματίου 165€ για όλες τις ημέρες)

§  Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

§  Οι αναφερόμενες στο πρόγραμμα εκδρομές και μετακινήσεις, με κλιματιζόμενο πούλμαν.

§  Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.

§  Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός.

§  Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  :

§  Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

§  Κάθε είδους ποτά και αναψυκτικά.

§  Ό, τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί, να προστεθεί ή να αφαιρεθεί αν ο αρχηγός της εκδρομής το κρίνει απαραίτητο. Απαραίτητα νέα Α.Τ με λατινικούς χαρακτήρες 15αετίας ή Διαβατήριο νέου τύπου και να μην έχει ημερομηνία λήξης τουλάχιστον για 6μήνες πριν το ταξίδι.

 

 

 

Gallery

  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ LOKRIS TRAVEL
Μάζι
Μαλεσίνας, Φθιώτιδα
Τηλ: ( + 30 ) 22330 80060
MHTE : 1353E60000009301
Ερμού 2, Λουτρά Αιδηψού, Εύβοια
Τηλ: ( + 30 ) 22260 60300 Fax: ( + 30 ) 22260 60352
Κιν: ( + 30 ) 693 821 8538
e-mail: lokris@otenet.gr
MHTE : 1351E600000179Y1
Λάβετε στο email σας μοναδικές προσφορές