ENGΕΛ   

Μάζι: ( + 30 ) 22330 80060

ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ: ( + 30 ) 22260 60300 ( + 30 ) 693 821 8538

Αρχική>ΕΚΔΡΟΜΕΣ>ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ>ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ - ΒΕΝΕΤΙΑ

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ - ΒΕΝΕΤΙΑ

8  ήμερη οδική εκδρομή
 
ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ
ΒΕΝΕΤΙΑ
ΒΕΝΕΤΙΑ - ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ - ΛΟΥΜΠΙΑΝΑ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ - ΖΑΝΤΑΡ - ΤΡΟΓΚΙΡ - ΣΠΛΙΤ - ΝΠΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΚΟΤΟΡ - ΜΠΟΥΤΒΑ - ΤΙΡΑΝΑ
 
4 – 11  Νοεμβρίου  2022
 
Πρόγραμμα
1Η ΗΜΕΡΑ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 04/11/2022
 Αναχώρηση για το λιμάνι της ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ αργά το βράδυ, με ενδιάμεση στάση, άφιξη, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους στις 06:30 (5/11/2022) για ΒΕΝΕΤΙΑ.
 
2Η ΗΜΕΡΑ: ΕΝ ΠΛΩ 05/11/2022
Ταξίδι στο ΙΟΝΙΟ και την ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ, διανυκτέρευση εν πλω.
 
3Η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΝΕΤΙΑ (ξενάγηση) - ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΪΝΑ - ΛΟΥΜΠΙΑΝΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ 06/11/2022
Αφιξη στο λιμάνι της ΒΕΝΕΤΙΑΣ νωρίς το πρωί και αναχώρηση για ΜΕΣΤΡΕ όπου με ιδιωτικό βαπορέτο (έξοδα ατομικά) θα επισκεφθούμε την πόλη των ΔΟΓΗΔΩΝ, για να δούμε την πλατεία και την εκκλησία του ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ, τη ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ, τον ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ, κ.α. Αμέσως μετά αναχώρηση για τα περίφημα ΣΠΗΛΑΙΑ ΠΟΣΤΟΙΝΑ, απο τα μεγαλύτερα της Ευρώπης με μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο στον οποία θα περιηγηθούμε σε μήκος περίπου 3,2 χλμ με ειδικό τρενάκι περνώντας από εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη ΛΟΥΜΠΙΑΝΑ. Aφιξη, περιήγηση - γνωριμία με την πόλη που πήρε το όνομα της από τον ποταμό ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΙΤΣΑ με τις περίτεχνες γέφυρες, που σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εμφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια, με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις, μέχρι την τριπλή γέφυρα TROMOSTOVJE, για να αντικρίσουμε το φρούριο του ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, πριν καταλήξουμε στην πλατεία Πρέσερν. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την πόλη του ΖΑΓΚΡΕΜΠ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
4Η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ – ΖΑΝΤΑΡ 07/11/2022
Πρωινό και πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα της ΚΡΟΑΤΙΑΣ, για να δούμε την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα, τη λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου, κ.α. Λίγο αργότερα αναχωρούμε για την περιοχή των λιμνών ΠΛΙΒΙΤΣΕ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε ένα σημαντικό κομμάτι του τεράστιου Εθνικού πάρκου που το διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων, ένα θέαμα μοναδικό που θα απολαύσουμε για δύο περίπου ώρες, εικόνες μαγικές που θα << πάρουμε μαζί μας >> στο δρόμο προς την πόλη του ΖΑΝΤΑΡ, όπου θα επισκεφθούμε λίγο αργότερα. Η περιπλάνησή μας στις όμορφες ακτές της Αδριατικής ολοκληρώνεται για σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή του ΣΙΜΠΕΝΙΚ η του ΣΠΛΙΤ, όπου θα έχουμε δείπνο και διαν/ση.
 
5Η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΟΓΚΙΡ - ΣΠΛΙΤ – ΝΕΟΥΜ - ΝΤΟYΜΠΡΟΒΝΙΚ 08/11/2022
Μετά το πρωινό επίσκεψη στην πόλη ΤΡΟΓΚΙΡ, θησαυρό παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. Tην αποκαλούν ‘μινιατούρα της Βενετίας ‘ και διαθέτει πλούσια ιστορία, αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3ου π.χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους και την ονόμασαν ΤΡΑΓΚΟΥΡΙΟΝ, (νησί της κατσίκας). Η σημερινή πόλη αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό γοτθικών και αναγεννησιακών ρυθμών. Η διαδρομή μας κατά μήκος των ‘’δαντελωτών’ ακτών συνεχίζεται για να καταλήξουμε σε μία ακόμη σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι το ΣΠΛΙΤ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΣ επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μέσα στην πόλη του ΝΤΟYΜΠΡΟΒΝΙΚ. Δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.
 
6Η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟYΜΠΡΟΒΝΙΚ (ξενάγηση) – Νησί ΛΟΚΡΟΥΜ (προαιρετικό) 09/11/2022
Πρωινό για να γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη του ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα - πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και στη μέση η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα-πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στο φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και την εκκλησία του προστάτη της πόλης. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη και προαιρετικά ΜΙΝΙ κρουαζιέρα, στο πευκόφυτο νησί ΛΟΚΡΟΥΜ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.
 
7Η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΟYΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΚΟΤΟΡ - ΜΠΟΥΤΒΑ – ΤΙΡΑΝΑ 10/11/2022 
Αναχώρηση το πρωί για Αλβανία. Η διαδρομή μας μαγευτική και σήμερα, με δύο σημαντικούς σταθμούς, τον γραφικό κολπίσκο του ΚΟΤΟΡ με την ομώνυμη κωμόπολη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα, ενώ κατά μήκος των ακτών του σχηματίζονται μοναδικά φιόρδ, αλλά και το τουριστικό θέρετρο της ΜΠΟΥΤΒΑ, την αρχαία ΒΟΥΘΟΗ, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή των ΤΙΡΑΝΩΝ, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.
 
8Η ΗΜΕΡΑ: ΤΙΡΑΝΑ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 11/11/2022
Μετά το πρωινό θα έχουμε μια σύντομη επίσκεψη - περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα, με την πλατεία Σκερντέμπεη, την παλαιά Όπερα, το κοινοβούλιο, τον Πύργο του ρολογιού και την Ορθόδοξη εκκλησία της Αναστάσεως και αμέσως μετά αναχώρηση για την πόλη μας μέσω του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.
 
Τιμή ανά άτομο : 495 €
 
(διαφορά μονόκλινου +140€)
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
·      Πέντε (5) διανυκτερεύσεις διαμονή σε 4* ξενοδοχεία με ημιδιατροφή σε 2κλινα δωμάτια.  
·      Περιηγήσεις – ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
·      Πρωινό & γεύμα στο πλοίο
·      Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηγουμενίτσα - Βενετία κατά την μετάβαση σε τετράκλινη καμπίνα ΑΒ4
επιβάρυνση τετράκλινης εξωτερικής καμπίνας  Α4       20€ το άτομο
επιβάρυνση δίκλινης εσωτερικής καμπίνας       ΑΒ2     35€ το άτομο
επιβάρυνση δίκλινης εξωτερικής καμπίνας       Α2       45€ το άτομο
 επιβάρυνση τρίκλινης εσωτερικής καμπίνας    ΑΒ3    25€ το άτομο
επιβάρυνση τρίκλινης εξωτερικής καμπίνας     Α3       35€ το άτομο
·      Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
·      Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας - Έμπειρος διπλωματούχος ξεναγός.
·      Φ.Π.Α.
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Κάθε είδους ποτά και αναψυκτικά.
Ό, τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
Φόροι ξενοδοχείων και checkpoints 25€ ανά άτομο
Τα εισιτήρια του Βαπορέτου ( 15 € ανά άτομο) για την επίσκεψη στη Βενετία.
 
Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί, να προστεθεί ή να αφαιρεθεί αν ο αρχηγός της εκδρομής το κρίνει απαραίτητο. Απαραίτητα νέα Α.Τ με λατινικούς χαρακτήρες 15αετίας ή Διαβατήριο νέου τύπου και να μην έχει ημερομηνία λήξης τουλάχιστον για 6μήνες πριν το ταξίδι.
 
 

 

Gallery

  • ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ - ΒΕΝΕΤΙΑ
  • ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ - ΒΕΝΕΤΙΑ
  • ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ - ΒΕΝΕΤΙΑ
  • ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ - ΒΕΝΕΤΙΑ
  • ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ - ΒΕΝΕΤΙΑ
  • ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ - ΒΕΝΕΤΙΑ
  • ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ - ΒΕΝΕΤΙΑ
  • ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ - ΒΕΝΕΤΙΑ

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ LOKRIS TRAVEL
Μάζι
Μαλεσίνας, Φθιώτιδα
Τηλ: ( + 30 ) 22330 80060
MHTE : 1353E60000009301
Ερμού 2, Λουτρά Αιδηψού, Εύβοια
Τηλ: ( + 30 ) 22260 60300 Fax: ( + 30 ) 22260 60352
Κιν: ( + 30 ) 693 821 8538
e-mail: lokris@otenet.gr
MHTE : 1351E600000179Y1
Λάβετε στο email σας μοναδικές προσφορές